Foto: AP/Scanpix
No Kubas ekslīdera Fidela Kastro oficiālajām fotogrāfijām ir pazudis sirmgalvja ausī ievietotais dzirdes aparāts, apgalvo aģentūra AP, kas retušētās fotogrāfijas saņēmusi no Kubas foto aģentūras "Estudios Revolucion".

Attēlu korekcijas pēdas AP darbinieki vispirms atklājuši fotogrāfijās no Kastro tikšanās ar Ekvadoras prezidentu Rafaelu Korrea. Aģentūra fotogrāfiju autoram – Kastro dēlam Aleksam – palūdza oriģinālo uzņēmumu, kurā skaidri saskatāms vadiņš pie revolūcijas līdera auss. Tikmēr tādā pašā fotogrāfijā, ko iesniegusi "Estudios Revolucion", tas nav redzams.

Tāpat dzirdes aparāts Fidela ausī "izgaisis" no agrāk notikušas Kubas revolucionāra tikšanās ar Argentīnas prezidenti Kristīnu Kirhneri, atklāja AP. Aleks Kastro, kurš ir autors vairumam pēdējos gados uzņemtajām sava tēva fotogrāfijām, norādījis, ka izmaiņas bildēs ieviestas bez viņa ziņas.

Pavisam AP retušēšanas pēdas atklāja septiņās tās datubāzē esošajās Kastro fotogrāfijās. Koriģētie attēli no datubāzes izdzēsti un sākta visu citu pēdējos gados uzņemto Kastro bilžu pārbaude.

Kubas revolūcijas līderis Kastro salā valdīja 48 gadus. No valsts vadītāja amata viņš atkāpās veselības pasliktināšanās dēļ 2006. gadā. Vara ir nodota viņa brālim Raulam. Kopš aiziešanas no aktīvās politikas 87 gadus vecais Kastro sabiedrībā parādās reti, kas bieži veicinājis baumu izplatīšanos, ka Kastro ir smagi slims vai miris.

Varas iestādes laiku pa laikam publisko līdera fotogrāfijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!