Foto: AFP/Scanpix

Kurdu kaujinieku grupējums "Kurdistānas Brīvības piekūni" (TAK) trešdien uzņēmās atbildību par teroraktu Turcijas pilsētā Izmirā, kurā nogalināti divi cilvēki.

TAK, kas ir atšķēlies no grupējuma "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK), paziņoja, ka viena no tā "atriebes komandām" ir īstenojusi 5. janvārī notikušo uzbrukumu, detonējot automobilī ievietotu spridzekli un atklājot uguni.

Paziņojumu pārraidīja PKK atbalstošā ziņu aģentūra "Firat".

TAK pavēstīja, ka abi uzbrucēji 29 un 25 gadu vecumā bija no Turcijas austrumiem.

Izmirā sarīkotajā sprādzienā gāja bojā satiksmes policists un tiesas darbinieks, bet pēc tam izcēlās apšaude kurā tika nogalināti divi teroristi.

Amatpersonas slavēja bojāgājušo policistu Fethi Sekinu kā varoni, jo viņš novērsis daudz lielāku upuru skaitu, apturot automobili un pēc tam vajājot uzbrucējus.

PKK, kuru Turcija, ASV un Eiropas Savienība atzinušas par teroristu organizāciju, kopš 1984.gada rīko nemierus pret Turciju.

Daži analītiķi uzskata TAK par vēl ekstrēmāku organizāciju, bet Turcijas valdība uzskata, ka tas ir tikai aizsegs labāk zināmajai PKK.

TAK ir uzņēmies atbildību par vairākiem pērn Turcijā sarīkotiem sprādzieniem, tostarp decembrī notikušo divkāršo sprādzienu pie futbolkluba "Besiktas" stadiona Stambulā, kurā nogalināti 46 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!