Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV atbalstītā Sīrijas kurdu un arābu karotāju alianse Sīrijas Demokrātiskie spēki (SDF), kas cīnās pret džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts"), paziņojusi, ka seši tās karotāji naktī uz sestdienu ievainoti Sīrijas režīma spēku un Krievijas aviācijas uzlidojumos.

Tā ir pirmā reize, kad alianse ziņo, ka pieredzējusi Krievijas uzlidojumu.

Sīrijas Demokrātiskie spēki un Krievijas atbalstītie Sīrijas valdības spēki vienlaicīgi, bet atsevišķi cīnās pret "Daesh" Deir ez Zoras provincē Sīrijas austrumos.

Aviācijas trieciens dots Sinaijas rūpnieciskajam rajonam uz ziemeļaustrumiem no Deir ez Zoras pilsētas un uz austrumiem no Eifratas upes.

"Laikā, kad Sīrijas Demokrātiskie spēki izcīna drosmīgas uzvaras pret "Islāma valsti" Rakā un Deir ez Zorā (..), daži spēki mēģina likt šķēršļus ceļā mūsu panākumiem," norādīts SDF paziņojumā.

SDF uzbrukumus "Daesh" Deir ez Zorā un Rakā atbalsta ASV vadītā koalīcija, savukārt Sīrijas valdības spēku ofensīvu Deir ez Zorā - Krievija.

SDF norāda, ka nesaskaņo savas operācijas ar Krieviju, taču koalīcija uzsver, ka pastāv tā dēvētā dekonfliktācijas līnija, lai abas šīs ofensīvas netraucētu viena otru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!