Foto: AP/Scanpix

Starptautiskais teroristiskais grupējums "Al Qaeda" plāno uzbrukumus Eiropas ātrgaitas dzelzceļa līnijām, atsaucoties uz avotiem izlūkdienestos, pirmdien ziņo vācu laikraksts "Bild".

Teroristi varētu mīnēt vilciena sastāvus un dzelzceļa tuneļus, kā arī veikt sabotāžas aktus uz sliežu ceļiem vai bojāt kabeļus, vēsta avīze.

"Bild" raksta, ka informācija nākusi no ASV Nacionālās Drošības pārvaldes (NSA), kurai izdevies noklausīties "Al Qaeda" līderu telefonkonferenci.

Uzbrukumi Eiropas dzelzceļiem bija šīs konferences galvenā tēma, norāda laikraksts.

Vācijas varasiestādes uz šiem draudiem reaģējušas, īstenojot virkni publiski neizziņotu drošības pasākumu, tostarp lielākajās stacijās un svarīgākajos maršrutos izvietojot privātā tērptus policistus, ziņo "Bild".

Turpretī Vācijas Iekšlietu ministrija noliegusi šo informāciju, paziņojot, ka dati par šādiem draudiem tiek saņemti regulāri, tādēļ nav plānots pastiprināt vispārējos drošības pasākumus.

"Ir zināms, ka Vācija līdzās citām rietumvalstīm ir džihādistu teroristu mērķis, tādēļ mēs vienmēr izvērtējam katru brīdinājumu, taču mums jau ir spēkā augsta līmeņa aizsardzības pasākumi, un mēs šobrīd neplānojam tos pastiprināt," skaidroja valdības pārstāvis.

Savukārt Vācijas dzelzceļa uzņēmuma "Deutsche Bahn" pārstāvji laikrakstā "Bild" publiskoto informāciju nekomentē.

Kā vēsta ASV mediji, NSA augusta sākumā pārtvērusi "Al Qaeda" līdera Ajmana az Zavahiri telefonkonferenci ar vairāk nekā 20 grupējuma vietējiem vadoņiem visā pasaulē.

Šīs informācijas rezultātā Vašingtona un vairāki tās sabiedrotie mēneša sākumā uz laiku slēdza vēstniecības Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!