Foto: AFP/Scanpix



ASV slepenā dienesta aģenti pēdējo gadu laikā pārkāpuši reglamentu 17 valstīs, tostarp izmantojuši prostitūtu pakalpojumus, apmeklējuši bordeļus un pārkāpuši laulību, piektdien vēsta laikraksts "The Washington Post".

Laikraksts atsaucies uz informāciju, kas nonākusi Senāta komitejā, kura pārrauga Slepeno dienestu.

Jaunākie atklājumi ir krasā pretrunā ar Slepenā dienesta vadītāju apgalvojumiem, ka dienests nepieļauj seksuāli nepiedienīgu uzvedību, ceturtdien norādīja senators Ronalds Džonsons.

"The Washington Post" vēsta, ka aģenti komandējumu laikā arī ielaidušies vienas nakts sakaros vai ilgtermiņa attiecībās ar ārvalstu pilsoņiem, par ko nav paziņojuši dienestam.

Viens no avotiem, kas izpaudis informāciju Senāta komitejai, laikrakstam norādījis, ka Slepenā dienesta vadītāji zinājuši, ka aģenti izmanto prostitūtu pakalpojumus iekšzemes un ārvalstu komandējumu laikā.

"The Washington Post" šonedēļ arī ziņoja, ka divi prezidenta Baraka Obamas slepenā dienesta darbinieki atlaisti par seksuāla rakstura e-pastu nosūtīšanu padotajai.

Viens no atlaistajiem darbiniekiem iepriekš vadīja iekšējo izmeklēšanu saistībā ar skandālu, kas izcēlās pagājušajā gadā Karību jūras kūrortpilsētā Kartagenā, kur stingros drošības apstākļos notika Amerikas valstu samits.

Toreiz atklājās, ka vairāki dienesta darbinieki izmantojuši prostitūtu pakalpojumus.

Prostitūcija Kolumbijā ir legāla, taču seksa pakalpojumu pirkšana ir ASV Slepenā dienesta reglamenta pārkāpums, jo šāda rīcība varētu aģentiem radīt šantāžas un izspiegošanas risku, kā arī dotu iespēju ienaidniekam iekļūt drošības perimetrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!