Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas policijas darbiniekiem aizliegts izbraukt no valsts, atsaucoties uz saviem avotiem, otrdien vēsta laikraksts "Kommersant".

Pavēle, ar kuru attestētiem Iekšlietu ministrijas darbiniekiem aizliegts izbraukt ārpus Krievijas robežām, parādījās pagājušajā nedēļā un tika izsūtīta uz visām teritoriālajām un patstāvīgajām iestādes apakšstruktūrām. Izņēmums noteikts attiecībā uz Krievijas okupētajiem Gruzijas reģioniem - Abhāziju un Dienvidosetiju - un Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS) valstīm, atskaitot Ukrainu.

Līdzīgi nosacījumi jau iepriekš attiecināti tikai uz Federālā Drošības dienesta darbiniekiem, kuriem ir pielaide darbam ar slepeniem dokumentiem.

Avoti laikrakstam atzinuši, ka par pēdējo pavēli viņi pagaidām informēti tikai mutiski, tomēr jau vistuvākajā laikā viņus lūgšot parakstīt atbilstošu dokumentu.

Izņēmumus, kas noteikti attiecībā uz okupēto Abhāziju un Dienvidosetiju, kā arī NVS valstīm, ministrijas struktūru darbinieki neuztver nopietni. Pat tas, ka attiecībās ar šīm teritorijām un valstīm nav vīzu režīma un robežas var šķērsot ar Krievijas iekšzemes pasi, nedod tiesības atstāt Krieviju bez priekšniecības atļaujas, norādīja laikraksta sarunbiedri.

"Mūs robežkontrole vienkārši sūtīs atpakaļ, ja priekšniecība nebūs devusi piekrišanu," sacīja sarunbiedrs, piebilstot, ka pat braucieni uz okupēto Abhāziju netiek saskaņoti.

Iekšlietu ministrijas preses dienestā apstiprināja informāciju par aizliegumu izbraukt no valsts, tomēr par tā iemesliem neko nepaskaidroja, vien norādīja, ka darbinieki "ar izpratni izturējušies" pret jaunievedumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!