Irākas prezidents Sadams Huseins gatavojas iziet ķīmijas terapijas kursu, lai ārstētu limfas vēzi, un viņa ģimenes "padome" ar jaunāko dēlu priekšgalā ir gatava pārņemt valsts vadību gadījumā, ja viņš nomirtu, svētdien informēja arābu laikraksts, kas tiek izdots Londonā.
Rietumu laikraksti pēdējo gadu laikā jau vairākkārt rakstījuši, ka Huseinam ir vēzis, taču laikraksts "Asharq al-Awsat" sniedzis detalizētu informāciju.

Saūda Arābijas finansētais izdevums atsaucas uz kādu arābu ārstu ar "izcilu reputāciju", kurš sacījis, ka par Huseina veselību rūpējas trīs Francijas ārsti, kā arī viens Vācijas un viens Zviedrijas mediķis.

Šos ārstus uzaicinājusi komiteja, ko vada prezidenta personīgais sekretārs Abeds Hmuds, ziņo laikraksts.

Viena no prezidenta pilīm Bagdādes nomalē ir pārvērsta par Huseina privāto klīniku, kas aprīkota ar iekārtām no Jordānijas, raksta "Asharq al-Awsat".

Lēmums par ķīmijas terapijas kursu pieņemts pēc tam, kad Irākas prezidentam iekaisušas locītavas, kā arī sākušies elpošanas, redzes un atmiņas traucējumi, informēja ārsts.

"Asharq al-Awsat" arī raksta, ka Huseins sasaucis ģimenes sapulci, kurā iecēlis savu dēlu Kusaju par "padomes" vadītāju. Šai "padomei" jāuzņemas Irākas vadība gadījumā, ja prezidents nomirtu vai nespētu turpināt pildīt savas amata funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!