Foto: AFP/Scanpix
Dienvidāfrikas Republikā policija ir atradusi asiņainu kriketa nūju protēžu skrējēja Oskara Pistoriusa mājās pie galvaspilsētas Pretorijas, kur šonedēļ tika noslepkavota viņa draudzene modele Rēna Stēnkampa, par ko Pistoriusam ir izvirzītas apsūdzības, svētdien ziņoja Dienvidāfrikas laikraksts "City Press".

Policijas amatpersonas, kas vēlējušās palikt anonīmas, pastāstījušas avīzei, ka 29 gadus vecās Stēnkampas galvaskauss bijis ielauzts.

"Uz nūjas bija daudz asiņu," sacījusi policijas amatpersona.

Policija izmeklēšanā cenšas noskaidrot, vai kriketa nūja tikusi izmantota, lai uzbruktu Stēnkampai, vai arī viņa to lietojusi, lai aizstāvētos, raksta "City Press".

Policija ir noliegusi pieņēmumus, ka 26 gadus vecais Pistoriuss  savu draudzeni esot noturējis par mājā iekļuvušu laupītāju, kā to apgalvo Pistoriusa tēvs, un "City Press" ziņo, ka Stēnkampa slepkavības brīdī bijusi ģērbusies naktskreklā.

"Ir aizdomas, ka pirmais šāviens tika raidīts guļamistabā, un tas viņai trāpījis gurnā. Tad viņa aizskrēja uz tualeti un tur paslēpās... Viņš raidīja vēl trīs šāvienus," laikrakstam "City Press" teikusi anonīmā policijas amatpersona.

Citi Dienvidāfrikas mediji ziņo, ka Pistoriusa agresivitātes iemesls, iespējams, ir steroīdu lietošana, un ka pirms ceturtdienas naktī notikušās slepkavības trešdienas vakarā Pistoriusa mājās bijis skaļš konflikts, kura dēļ kaimiņi izsaukuši apsardzi.

Ar Pistoriusu  Stēnkampa draudzējusies divus mēnešus un mitinājusies skrējēja mājā.

Slepkavības vietā atrasta 9 mm kalibra pistole.

Pretorijas miertiesa piektdien oficiāli apstiprināja policijas Pistoriusam izvirzīto apsūdzību slepkavībā, savukārt prokuratūra paziņoja, ka centīsies panākt, lai skrējējs tiktu notiesāts par iepriekš plānotu slepkavību.

Pistoriuss, kurš atrodas apcietinājumā, savu vainu noliedz. Otrdien tiesa izskatīs viņa lūgumu atbrīvot no apcietinājuma pret drošības naudu.

Dienvidāfrikas sabiedriskās televīzijas kanāls SABC1 sestdien sāka demonstrēt jaunu Jamaikā filmētu realitātes šovu "Tropika Island of Treasure 5" ("Tropika - bagātību sala 5"), kurā viena no dalībniecēm ir Stēnkampa. Viņas māte televīzijai paziņojusi, ka neiebilst pret, ka šovs tiek rādīts pēc meitas nāves.

Pagājušajā vasarā Dienvidāfriku pārstāvošais   Pistoriuss  kļuva par pirmo sportistu ar amputētām kājām, kurš piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 400 metru un 4x400 metru stafetē. Savukārt paraolimpiskajās spēlēs  Pistoriuss kļuva par čempionu 4x400 metru stafetē.

Pistoriuss  skrien ar speciāli izgatavotām īpašas oglekļa šķiedras protēzēm. Kājas viņam tika amputētas gada vecumā pēc smagas slimības. 



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!