Foto: Reuters/Scanpix

Agrākos gados šis nav gājis tik ilgi un dulli, ir bijis daudz normālāk - tā par laiku pirms novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām "LNT Ziņām" saka ASV dzimušais latvietis kinoproducents Artūrs Rūsis, kurš ir vairāku pazīstamu seriālu līdzproducents.

"Tas ir gandrīz smieklīgi palicis, jo tas nav vairs atrast labāko cilvēku šim darbam. Tas ir kaut kāds cirks sācies. Donalds Tramps - es nezinu, kā viņš apietas ar cilvēkiem. Un kā tie pārējie - kā viņi kliedz viens uz otru. Nepārtraukti. Es nezinu, kā mēs izturēsim šito līdz novembrim," vērtēja Rūsis.

Raksturojot situāciju, viņš minēja, ka viss process ir pārvērties par milzīgu cirku, un pieļāva, ka tas saistīts ar "Facebook" un citu sociālo tīklu popularitāti.

"Tas ir grūti - katram amerikānim tagad ir jāizgudro. Ja ir republikānis, tad parasti viņš vēlē par savu kandidātu, bet tagad viņu kandidāts būtu tas, ko viņi daudzi negrib. Un es nezinu, ko viņi darīs," sprieda Rūsis.

Viņš piebilda, ka ASV ir milzīga zeme, ir Losandželosa un Ņujorka, bet starp tām ir vēl cilvēku daļa, kas ir ļoti nozīmīgi un kas ir tie, kas izdomās, kurš būs prezidents.

"Es vēl esmu aizķēries domājot, kas te vispār būs ar šito cilvēku. Man viens draugs, viens amerikāņu draugs teica - ja nu Tramps paliek par prezidentu, tie būs labākie četri gadi, kas bijuši, vai sliktākie. Es nemaz nezinu," atzina Rūsis.

Rūsis ir ASV dzimis latvietis, kurš strādājis, piemēram, ar "ABC", "HBO" seriāliem - to vidū ir "Sopranos", "Dexter", "Dirty Sexy Money", "Hung", "Providence" u.c.

Republikāņu un demokrāti virzītie kandidāti ASV prezidenta vēlēšanām, kas notiks 8. novembrī, kļūs zināmi līdz mēneša beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!