Foto: DELFI Aculiecinieks
Sākotnēji nodomājām, ka uz Vestminsteres tilta notikusi kāda autoavārija, par notikušo teroraktu Londonā portālam "Delfi" teica Māris, kurš ar ģimeni notikuma brīdī bijis Londonas centrā.

Ziņots, ka Londonā trešdien teroraktā bojā gājuši četri cilvēki, starp kuriem arī uzbrucējs, kuru nošāva policija.

"Nācām no "Londonas acs", kurā tikko bijām. Pie Vestminsteres tilta dzirdējām tādu kā blīkšķi, tad grasījāmies iet pāri tiltam uz parlamenta pusi. Uzgājām uz tilta, cilvēki nāca ātrā solī pretī, tad redzējām vienu guļam, pēc dažiem metriem – vēl viens guļ. Kāda sieviete mums teica, lai bērns neskatās, jo acīmredzot tur bija kāds no bojā gājušajiem," portālam "Delfi" no Londonas teica Māris, kurš ar ģimeni viesojas pie sava drauga. "Tur uz tilta bija tāda mērena panika, cilvēki skrēja, un mēs arī nogājām no tilta. Tā kā asinis neredzējām, tad īsti nesapratām, kas noticis."

"Sajūtas? Drausmīgas. Mēs vēl pēc tam sēdējām starp tiltiem, cilvēki apkārt raud, bērniem liels uztraukums. Vēl pirms desmit minūtēm mēs filmējām no "Londonas acs", bet tad tu redzi, ka noticis kas drausmīgs," turpina Māris. "Sākotnēji domājām, ka notikusi kāda autoavārija, jo neko nesapratām. Mēs bijām brīdī, kad vēl policija pat nebija atbraukusi, tā atbrauca pēc dažām minūtēm."

Māris bilst, ka varējuši būt vēl tuvāk notikušajam, jo sākotnēji uz "Londonas aci" bija rezervēts cits laiks, tomēr tikuši ātrāk iekšā. Ja nebūtu tikuši ātrāk iekšā, tad pirms "Londonas acs" būtu devušies apskatīt "Big Ben" un parlamenta ēku.

Pēc notikušā viss rajons ap parlamentu slēgts, visapkārt liels daudzums dažādu dienestu darbinieku, gaisā riņķo helikopteri, parkos manāmi arī drošības dienestu un policijas speciālo vienību pārstāvji. Stipri lielāks policistu skaits manāms arī metro stacijās, bet parlamenta tuvumā metro slēgts.

"Ārpus centra viss ir mierīgi, nav panikas. Cilvēki mierīgi. Var redzēt, ka cilvēki emocionāli uztvēruši, bet kopumā saprotoši un mierīgi," situāciju ārpus centra raksturo Māris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!