Foto: Kadrs no video

Zimbabves slavenākās lauvas Sesila nogalināšana izraisījusi pamatīgu ažiotāžu sociālajos tīklos. Kamēr vieni izsaka nožēlu par skaistā dzīvnieka nāvi, citi izgāž dusmas pret mednieku – amerikāņu zobārstu Valteru Palmeru.

Starp desmitiem dusmīgo ierakstu sociālajā tīklā "Twitter" izskan aicinājumi atņemt medniekam, kurš "spīdzināja un nogalināja prieka pēc", ASV pilsonību.

Tāpat izskan daudz radikālāki ieraksti, norādot, būtu jānoķert un "jānodīrā" pašu Palmeru. Savu viedokli steigušas paust arī slavenības, piemēram modele Kara Delevinja. Citi aktualizē nepieciešamību vispār aizliegt trofeju medības.

















Dusmu izvirdums acīmredzot ir skāris arī cilvēkus ar tādu pašu vārdu un uzvārdu, kā Minesotas zobārstam. Tā kāds Valters Palmers savā "Twitter" profilā ierakstījis, ka "nav tas puisis, kurš nogalināja lauvu", bet ir rakstnieks un pētnieks, kurš specializējas uz ilgtspējību aviācijā.


Vēstīts, ka Zimbabves slavenākais lauva Sesils izvilināts no Hvanges nacionāla parka teritorijas, sašauts ar loku un bultu, bet piebeigts ar šauteni tikai pēc 40 stundām, kad mednieku grupai izdevās viņu atrast.

Par nelikumīgajām medībām aizturēti divi zimbabvieši, bet lauvu esot nošāvis zobārsts no Minesotas Valters Palmers, kurš jau esot atgriezies ASV. Par medībām viņš samaksājis aptuveni 50 000 dolāru.

Palmers otrdien izplatītā paziņojumā norāda, ka uzskatījis, ka medības ir likumīgas, jo paļāvies uz vietējiem gidiem. Par to, ka nomedītais dzīvnieks ir slavenais Sesils, viņš uzzinājis tikai pēc medībām.

Palmera zobārstniecības prakse ASV esot slēgta, bet cilvēku dusmu uzplūduma dēļ dzēsta tās "Facebook" lapa un aizvērts interneta vietne, ziņo ASV mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!