Foto: Reuters/Scanpix

Krievija ir gatava atgriezties pie jautājumu par šīs valsts un Igaunijas robežlīguma ratifikācijas, bet tikai tādā "abpusēju attiecību konstruktīvas attīstības" kontekstā, kā arī ja netiek uzjundīta konfrontācija, preses konferencē otrdien teicis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Kā vēsta "Tass", politiķa skatījumā līguma ratifikācija iespējama tikai "veselā atmosfērā". Ministrs arī paskaidroja, ka šāda atmosfēra nozīmē attiecības bez nepamatotiem apvainojumiem, neaizraušanos ar "nepārtrauktām apsūdzībām par to, ka Krievija apdraud Igaunijas, citu reģiona valstu vai kopumā Austrumeiropas drošību".

Tallinas retorika esot bijusi nepiemērota, lai turpinātu ratifikācijas procesu, nesaniknojot sabiedrību.

Savukārt, runājot par NATO spēku klātbūtnes palielināšanu Baltijas valstīs, Lavrovs apgalvojis, ka "nevienam tas nav vajadzīgs". Zīmīgi, ka ministrs piemetinājis - ja NATO militārie spēki sev neredz nevienu citu misiju kā vien Igaunijas un Krievijas robežu, tas nozīmē, ka viņu informācija ir slikta un viņi nesaprot, kas notiek citās NATO atbildības zonās.

Igaunijas un Krievijas ārlietu ministri robežlīgumu parakstīja 2014. gada februārī. Tas gan ir jāratificē abu valstu parlamentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!