Foto: Reuters/Scanpix

Ievērojamā britu rokmūziķa Džona Lenona slepkavam Markam Deividam Čepmenam atkal atteikta pirmstermiņa atbrīvošana no ASV cietuma, un tas ir septītais šāds atteikums kopš 2000.gada, ceturtdien paziņoja amatpersonas.

Ņujorkas štata iestāde, kas lemj par noziedznieku pirmstermiņa atbrīvošanu, trešdien noraidījusi 57 gadus vecā Čepmena lūgumu, par iemeslu minot viņa pastrādātā nozieguma smagumu.

"Jūsu atbrīvošana tagad būtiski iedragātu cieņu pret likumu un banalizētu traģisko dzīvības zaudējumu, ko jūs izraisījāt ar šo šaušalīgo, neizprovocēto, vardarbīgo, aukstasinīgo un aprēķināto noziegumu," sacīts padomes lēmumā.

Noraidot Čepmena lūgumu, arī tika konstatēts, ka ieslodzījumā viņš uzvedas labi, izglītojas un nožēlo pastrādāto noziegumu, tomēr ļoti daudzi iebilst pret viņa atbrīvošanu. Tostarp pret Čepmena atbrīvošanu iestājas Lenona atraitne Joko Ono.

Nākamo lūgumu par pirmstermiņa atbrīvošanu Čepmens varēs iesniegt 2014.gadā. Čepmens ir iesniedzis šādus lūgumus reizi divos gados kopš 2000.gada, kad viņš ieguva tiesības lūgt pirmtermiņa atbrīvošanu pēc cietumā pavadītiem 20 gadiem.

Čepmens, kurš tolaik bija 25 gadus vecs, nošāva Lenonu 1980.gada 8.oktobrī pie bijušā leģendārās grupas "The Beatles" dalībnieka dzīvokļa Ņujorkā. 1981.gadā viņu atzina par vainīgu otrās pakāpes slepkavībā un piesprieda mūža ieslodzījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!