Foto: Reuters/Scanpix

Spridzināšanas draudu dēļ pirmdien piespiedu nosēšanos Bulgārijā veikusi pasažieru lidmašīna, kas bijusi ceļā no Polijas galvaspilsētas Varšavas uz Ēģiptes kūrortu Hurgadā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lidmašīna nosēdusies Burgasas lidostā Bulgārijas austrumos, jo viens no pasažieriem paziņojis, ka lidmašīnā ir bumba.

161 pasažierim lidmašīna bija jāpamet, kamēr policija to pārmeklēja, informē aģentūra AFP. Savukārt aptuveni 60 gadus vecais vīrs, kurš paziņojis par spridzekli, nopratināšanas laikā atzinies, ka ir lietojos alkoholu, ziņo "Reuters".

Pastiprināta uzmanība avioreisu drošībai ir pievērsta kopš 31. oktobra, kad virs Sīnāja pussalas, domājams, bumbas sprādziena rezultātā, avarēja Krievijas lidmašīna, kas bija ceļā un Ēģiptes kūrortpilsētas Šarm eš Šeihas un Sanktpēterburgu.

Katastrofā gāja bijā visi 224 cilvēki, kas atradās uz gaisa kuģa klāja. Pārsvarā tie bija tūristi no Krievijas. Atbildību par notikušo uzņēmās teroristu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) otrdien atzina, ka katastrofas iemesls bija bumbas sprādziens, savukārt Kremļa saimnieks Vladimirs Putins solīja atrast un sodīt teroristus, lai kur pasaulē tie arī atrastos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!