Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas armija Donbasa teritoriju no prokrieviskajiem separātistiem atbrīvos līdz 2014. gada ziemai, atsaucoties uz Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses sekretāra Andrija Lisenko teikto, vēsta "Korrespondent.net".

"Līdz ziemai mūsu zemē noteikti vairs nebūs teroristu. Un tiklīdz mums izdosies viņus lokalizēt vai sagūstīt, vai citā veidā padarīt nekaitīgus, beigsies provokācijas no Ukrainas un Krievijas Federācijas teritorijas," telekanāla "112 Ukraina" ēterā paziņoja Lisenko.

Kad Ukrainas teritorijā vairs nebūs teroristu, Krievija pārtrauks separātistu atbalstīšanu, viņš prognozē, piebilstot, ka Krievijas līderis tad varētu atvilkt karaspēku no Ukrainas robežas, paziņojot, ka tur notika mācību manevri.

Tāpat Lisenko uzskata, ka Krievijas spēku koncentrēšana pie Ukrainas robežas vēl nav uzskatāma par nepārprotamu liecību, ka Maskava gatavojas plašākam iebrukumam Ukrainā, jo Krievija labi saprotot, ka pretī stāvēs armija ar reālu kaujas pieredzi un ar vēlēšanos uzvarēt.

Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Heletejs svētdien paziņoja, ka "armija ir tuvu uzvarai".

Vēstīts, ka Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Tomēr kaujinieku rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!