Foto: Ekrānšāviņš no video

Skotijas policija brīdina iedzīvotājus, ka publicēt un skatīties radikālo islāmistu grupējuma "Islāma valsts" internetā publiskoto video, kurā redzams, kā tiek izpildīts nāvessods kopš 2012. gada pazudušam ASV žurnālistam Džeimsam Folijam, ir noziegums, ziņo "The Guardian".

Skotijas policija norāda, ka interneta lietotāji, kuri skatās vai izplata šo video sociālajos tīklos, var tik arestēti.

Sociālais tīkls "Twitter" jau ir apturējis desmitiem kontu, kur ir publicēti attēli no šī video, kamēr "Youtube" cenšas izdzēst visu video kopijas, kas internetā ir strauji savairojušās.

Arī Lielbritānijas Metropolitēna policija brīdina, ka saskaņā ar likumdošanu ekstrēmistu materiāla jeb video skatīšanās ir noziedzīgs nodarījums. Šī video skatīšanās un izplatīšana saskaņā ar Lielbritānijas pretterorisma likumu ir noziedzīgs nodarījums.

Ar video sociālo tīklu lietotāji dalījās simtiem, pat tūkstošiem reižu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka radikālo islāmistu grupējums "Islāma valsts" internetā publiskojis video, kurā redzams, kā tiek izpildīts nāvessods kopš 2012. gada pazudušam ASV žurnālistam Džeimsam Folijam.

39 gadus vecais Folijs pazuda aptuveni pirms diviem gadiem, kad kā fotogrāfs atradās kara plosītajā Sīrijā. Par viņa atrašanās vietu nekas nebija zināms.

Grupējums "Islāma valsts" tiek apsūdzēts simtiem cilvēku nogalināšanā savās kontrolētajās teritorijās Sīrijā un Irākā. Radikālie sunnītu kaujinieki vajā citu ticību pārstāvjus - kristiešus un jezīdus, kā arī šiītu musulmaņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!