Lielbritānijas varas iestādes aizturējušas divas lidmašīnas, ar kurām Lielbritānijā uz draudzības spēli bija ieradusies futbola komanda no Ukrainas. Sportisti tāpēc trešdien nevarēja atgrtiezties Ukrainā.
Aviosabiedrības "Ukrainian Airlines" reaktīvās lidmašīnas aizturējusi Civilās aviācijas pārvalde, jo aviosabiedrība nebija samaksājusi vienu miljonu sterliņu mārciņu (900 000 latu) lielo satiksmes kontroles maksu.

Civilās aviācijas pārvalde informēja, ka rīkojusies Eirokontroles vārdā. Eirokontrole koordinē 29 Eiropas valstu gaisa satiksmes vadību. Satiksmes kontroles maksa ir jāmaksā par navigācijas pakalpojumiem ne tikai Lielbritānijā, bet visā Eiropā, sacīja Lielbritānijas Civilās aviācijas pārvaldes pārstāvis Ričards Raits.

"Esmu pārliecināts, ka tas nav nekāds pārsteigums, jo Eirokontrole parādniekiem nosūta atgādinājuma vēstules, pirms tas aiziet tik tālu," norādīja Raits.

Anglijas Futbola asociācija informēja, ka dara visu iespējamo, lai palīdzētu Ukrainas futbolistiem atgriezties Kijevā. Asociācijas pārstāvis Stīvs Dabls sacīja, ka ir atrasta čārterlidmašīna, kas ukraiņu futbolistus drīz varētu nogādāt mājās.

"Ukrainian Airlines" lidmašīna TU-134 tika aizturēta otrdien pēc nolaišanās Stanstedas lidostā, bet lidmašīna JAK-42 tika aizturēta drīz pēc tam Lutonas lidostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!