Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas policija ceturtdienas vakarā paziņojusi, ka tā atsākusi dalīties ar informāciju Mančestras spridzināšanas lietā ar ASV.

Kā ziņots, Londona iepriekš ceturtdien paziņoja, ka šī informācijas apmaiņa esot pārtraukta, jo dati par terorista identitāti tika nopludināta ASV medijiem vēl pirms tam, kad to oficiāli bija atklājusi britu policija.

Lielbritānijas tiesībsargāšanas iestādes pauda pārliecību, ka slepeno informāciju medijiem nopludinājuši ASV kolēģi.

Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja šo incidentu ceturtdien NATO samita laikā Briselē apsprieda ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Tramps informācijas noplūdi par Mančestras terorakta izmeklēšanu raksturoja kā dziļi satraucošu un uzdeva veikt izmeklēšanu.

"Šī nopludināšana notiek ilgu laiku un mana administrācija tiks ar to skaidrībā," paziņoja Tramps. "Slepenas informācijas nopludināšana ir liels drauds mūsu nacionālajai drošībai."

Tramps pavēstīja, ka uzdevis Tieslietu ministrijai un citām iestādēm veikt pārbaudes un, "ja vajadzīgs, vainīgo tiesāt pēc visas likuma bardzības."

Vēlāk Marks Roulijs, viens no britu policijas pretterorisma operāciju vadītājiem, paziņoja, ka pēc atkārtotu konfidencialitātes apliecinājumu saņemšanas Londona tomēr nolēmusi atsākt informācijas apmaiņu ar tuvāko sabiedroto izlūkdienestiem, tostarp ar ASV, Kanādu, Austrāliju un Jaunzēlandi.

Jau vēstīts, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, noslepkavojot 22 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!