Foto: AP/Scanpix

No sava lēmuma pamest Eiropas Savienību (ES) Lielbritānija būs lielāka zaudētāja nekā 27 valstu bloks, ceturtdien vizītes laikā Pekinā paziņoja ES ārpolitikas pārstāve Federika Mogerīni.

Uzrunājot Cinhua Universitātes studentus, Mogerīni uzsvēra, ka Lielbritānijas izstāšanās pārrunu process būs smags un ES zaudēs nozīmīgu dalībvalsti, ziņo portāls "Politico".

"Ļaujiet man teikt, ka visas dalībvalstis ir vienlīdz svarīgas, jo viena var dot lielāku ieguldījumu dažās jomās, nekā citas. Bet es domāju, ka mūsu britu draugi zaudēs vairāk nekā zaudēsim mēs," teica ES augstā ārlietu un drošības jautājumu pārstāve.

Pat pēc Lielbritānijas formālas izstāšanās no pašreiz 28 valstu bloka ES joprojām būs "pasaules pirmais tirgus" un "otra pasaules lielākā ekonomika", viņa uzsvēra.

"Visi mūsu partneri šos mēnešus mums stāsta, ka ES ir nepieciešama, un tādu vēsti es saņemu arī te Ķīnā: ka ES pasaulē šodien ir neaizstājams partneris," skaidro diplomāte.

Vēstīts, ka 2016. gada 23. jūnija referendumā 51,89 procenti britu balsotāju iestājās par Lielbritānijas izstāšanos no ES. Pats izstāšanās process var aizņemt divus gadus. Oficiāli "Brexit" procesu ar iesniegumu par izstāšanos no ES Lielbritānijas premjere Terēza Meja uzsāka 29. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!