Foto: AFP/Scanpix

Pēdējos četros gados pieaudzis pret Lielbritānijas lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienu vērsto naida noziegumu skaits, ceturtdien paziņojusi šīs kopienas tiesību aizsardzības organizācijas "Stonewall".

Apmēram 16% no 5000 aptaujāto LGBT cilvēku atzinuši, ka aizvadītā gada laikā savas seksuālās orientācijas dēļ piedzīvojuši naida incidentu. 2013. gadā par to ziņoja 9% aptaujāto, pavēstīja "Stonewall".

Lielbritānijā šajā laikā kopā par gandrīz 50% pieaudzis visu reģistrēto naida noziegumu skaits. Savukārt seksuālajā orientācijā balstītu incidentu skaits pieaudzis par 70%, liecina valdības rīcībā esošā informācija.

"Stonewall" norādīja, ka lielāka naida noziegumu apzināšanās un centieni tos reģistrēt varētu būt veicinājuši kopējo skaitļu pieaugumu, tomēr aptauja uzrāda "patiesu naida noziegumu incidentu pieaugumu".

"LGBT cilvēki turpina saskarties šausminošu apvainojumu, iebiedēšanas un diskriminācijas līmeni," uzsvēra "Stonewall" vadītāja Ruta Hanta.

Līdz 80% upuru neziņo par šiem incidentiem policijai, bieži "baidoties, ka tie netiks uztverti nopietni", viņa piebilda.

Aptaujā, ko pēc "Stonewall" pasūtījuma veica pētījumu centrs "YouGov", noskaidrots, ka ar vēl lielāku diskrimināciju saskaras transseksuāļi un LGBT cilvēki, kuri nav ar baltu ādas krāsu.

Hanta uzsvēra, ka vēršanās pret LGBT kopienu "sniedzas tālāk par naida un vardarbības aktiem mūsu ielās", turpinoties plašākā diskriminācijā sabiedriskajā dzīvē un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!