Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānija un Itālija vienojušās par nepieciešamību reformēt Eiropas Savienību (ES), lai aizsargātu eirozonā neietilpstošo valstu tiesības, sekmētu uzņēmējdarbību un risinātu nekontrolētās imigrācijas krīzi, liecina laikrakstā "The Daily Telegraph" publiskotais abu valstu ārlietu ministru paziņojums.

Lielbritānija gatavojas līdz 2017.gada beigām sarīkot referendumu par valsts turpmāko dalību ES, un premjerministrs Deivids Kemerons cenšas pārliecināt citus ES līderus par nepieciešamību īstenot blokā reformas, kas ļautu viņam pirms referenduma iestāties par palikšanu blokā. Tomēr līdz šim iecere par sociālo pabalstu ierobežošanu citu ES valstu pilsoņiem nav guvusi atbalstu.

"The Daily Telegraph" publiskotajā paziņojumā teikts, ka Itālija un Lielbritānija abas atbalsta dziļas reformas ES, kas vienkāršotu tās darbību, procedūras un noteikumus.

"Mēs varam kopīgi strādāt pie ES reformu kopuma, kas skars tādus specifiskus jautājumus kā nacionālo parlamentu loma, konkurētspēja, ekonomikas pārvaldība un sociālā joma, lai padarītu ES vienkāršāku, efektīvāku un mazāk birokrātisku," teikts ministru paziņojumā.

Tajā arī norādīts, ka ES nepieciešami dažādi integrācijas ceļi, kas var mierīgi pastāvēt līdzās. Tā ir viena no Londonas galvenajām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!