Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ceturtdien ieradās vizītē Polijā, lai vienotos par Krievijas dezinformācijas apkarošanu Austrumeiropā un paplašinātu divpusējo sadarbību aizsardzībā un kiberdrošībā.

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis Meju uzņēma Belvederas pilī Varšavā pirms ikgadējā Lielbritānijas un Polijas līderu samita, kurā piedalīsies ar ārlietu, aizsardzības un finanšu ministri.

Mejas birojs Dauningstrītā pavēstīja, ka premjerministre plāno paziņot par jaunu Lielbritānijas un Polijas līgumu, kas paredz sadarbību aizsardzības un drošības jomā. Dauningstrīta arī paziņoja, ka Meja plāno vienoties par "uzlabotu Lielbritānijas - Polijas sadarbību Krievijas dezinformācijas apkarošanai reģionā, tostarp ar jaunu kopīgu stratēģiskās komunikācijas projektu palīdzību".

Lielbritānija un Polija apņēmušās katra ieguldīt piecus miljonus mārciņu (5,7 miljonus eiro) ar mērķi izveidot spējas, lai "atklātu un pretotos Krievijas informācijas operācijām" un atbalstītu Polijas finansēto telekanālu "Belsat", kas "baltkrieviem sniedz objektīvu, brīvu un godīgu informāciju".

"Esmu apņēmusies, ka "Breksits" nevājinās mūsu attiecības ar Poliju. Drīzāk tas kalpos par katalizatoru to stiprināšanai," teikts pirms vizītes izplatītajā Mejas paziņojumā. "Tādēļ es šodien esmu Varšavā, lai nodrošinātu, ka mēs varam kopā strādāt vēl ciešāk, lai turpmākajos gados nodrošinātu mūsu valstu drošību un labklājību," piebilda Meja. Viņa uzsvēra, ka plānotais aizsardzības līgums būs spēcīgs simbols abu valstu ciešās sadarbības turpinājumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!