Krievijas agresija pret Ukrainu apdraud arī citas Austrumeiropas valstis un ir lielākais drauds Lielbritānijas drošībai, otrdien paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Filips Hamonds.

"Mums tagad stāv pretī Krievijas līderis, kurš tiecas nevis pievienoties starptautiskajās tiesībās balstītajai sistēmai, kas saglabā mieru starp valstīm, bet gan to sagraut," Hamonds pavēstīja runā Karaliskajā Apvienoto bruņoto spēku institūtā (RUSI).

Krievijas prezidenta Vladimira "Putina rīcība - nelikumīgā Krimas aneksija, bet tagad - Krievijas karaspēka izmantošana Austrumukrainas destabilizācijai - apdraud Austrumeiropas suverēno valstu drošības pamatus," pavēstīja Hamonds.

Hamonds runā norādīja, ka "arvien agresīvāka" Krievija ir "vienīgais lielais drauds" Lielbritānijas drošībai.

Krievijas nesenā agresija bijusi "pilnīgs apliecinājums tam, ka tai ir potenciāls būt vienīgajam lielajam draudam mūsu drošībai," sacījis Hamonds.

"Straujais temps, ar kādu Krievija cenšas modernizēt savus militāros spēkus un ieročus apvienojumā ar arvien agresīvāku Krievijas armijas nostāju, ieskaitot Krievijas lidmašīnas NATO valstu suverēno gaisa telpu tuvumā, ir nozīmīgi iemesli satraukumam," norādījis Lielbritānijas ārlietu ministrs.

Informācijas ievākšana par Krievijas "spējām un nodomiem pārskatāmā nākotnē paliks vitāli svarīga izlūkošanas daļa," sacījis Hamonds, piebilstot, ka britu izlūkdienesti pieņem darbā vairāk krieviski runājošo.

Kā ziņots, Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons pagājušajā mēnesī brīdināja par "reālām un esošām briesmām", ka Krievija varētu mēģināt destabilizēt Baltijas valstis.

Falons norādīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir tik pat liels drauds Eiropai kā teroristiskais grupējums "Islāma valsts”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!