Foto: morgueFile

Lielbritānijas policija Edinburgā arestējusi vienu no Spānijas meklētākajiem noziedzniekiem, basku teroristiskās organizācijas ETA biedru, kurš desmit gadus bēguļoja no policijas, vēsta ārvalstu mediji.

36 gadus vecais Benats Atorasagasti Ordoness no Spānijas aizbēga 2001. gadā. Kādu laiku viņš atradies Francijā, kur pievienojies ETA pagrīdes šūniņai, vēsta raidsabiedrība BBC.

2008. gadā Parīzes tiesa Ordonesam piesprieda piecu gadu cietumsodu, bet viņam atkal izdevās aizbēgt. Šajā pašā gadā Spānija iekļāva Ordonesu meklētāko noziedznieku sarakstā.

Jūnija beigās Lielbritānijā arestēja vēl divus par teroraktu Spānijā rīkošanu aizdomās turētus vīriešus. Viens no tiem – Antonio Troitino iepriekš bija notiesāts ar divu tūkstošu gadu cietumsodu par 22 cilvēku nogalināšanu pagājušā gadsimta 80. gados, kad viņš darbojies ETA.

Jau vēstīts, ka organizācija ETA ("Euskadi Ta Askatasuna") jeb "Basku dzimtene un brīvība" tika dibināta 1959.gadā ģenerāļa Fransisko Franko diktatūras laikā. 1968. gadā ETA veica pirmo plānoto slepkavību un kopš tā laika nogalinājusi 829 cilvēkus.

ETA mērķis ir nodibināt neatkarīgu basku valsti Spānijas ziemeļos un Francijas dienvidrietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!