Foto: AP/Scanpix
Londonas uzbrukumu trešdien, 22. martā, īstenoja 52 gadus vecais Halids Masūds, gandrīz diennakti pēc notikušā paziņoja Lielbritānijas policija, vēsta BBC.

Anglijas dienvidaustrumos Kentā dzimušā Masūda vārds uzbrukuma brīdī nefigurēja nevienā aktīvā lietā, tomēr pirms tam vīrietis bijis policijas uzmanības lokā ar dažādiem pārkāpumiem. Pēc policijas teiktā, savulaik viņam izvirzītas apsūdzības smagu miesas bojājumu izdarīšanā, šaujamieroča nelegālā nēsāšanā un sabiedriskās kārtības traucēšanā. Pirmais viņa pārkāpums fiksēts 1983. gadā, bet pēdējo reizi policijas redzeslokā viņš bijis 2003. gadā.

Masūds dzīvojis Rietummidlendā. Šajā grāfistē ietilpst arī Birmingema, kur policija ceturtdien veica vairākas kratīšanas un arestus.

Atbildību par Londonas uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), tomēr Masūds nav bijis policijas uzmanības lokā par iespējamo saistību ar teroristu organizācijām.

Vēstīts, ka trešdien uzbrucējs uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, nogalinot trīs un ievainojot vēl vismaz 40 cilvēkus. Tad uzbrucējs devās tālāk uz parlamenta ēku, pie kuras nodūra policistu, bet pats tika nošauts.

BBC ceturtdien ziņo, ka uzbrucēju nošāvis aizsardzības ministra Maikla Falona miesassargs, nevis ierindas parlamenta apsargs. Šīs ziņas ne policija, ne valdība vēl nav apstiprinājusi.

Uzbrucējs darbojies viens un iespaidojies no starptautiskā terorisma, atzina policija. Taču policijas reidos saistībā ar incidentu aizturētas jau astoņas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!