Foto: Shutterstock

Lielbritānijas tiesa ļāvusi mātei sasaldēt savas 14 gadus vecās meitas mirstīgās atliekas. Māte šādu lēmumu pieņēmusi, cerot, ka nākotnē ar vēzi slimo meitu būs iespējams atgriezt dzīvē, vēsta "The Guardian''.

Tiesa lēmusi, ka mirušās meitenes māte, kura atbalstīja šo ideju, ir vienīgā persona, kas var pieņemt lēmumus par meitas mirstīgajām atliekām. Viņas tēvs, kuram ar meiteni nav bijušas ciešas attiecības, iebildis pret sasaldēšanu. Viņas vecāki bija šķīrušies, un tēvs meitu nebija saticis kopš 2008. gada. Kad tēvs uzzinājis par meitas slimību un mēģinājis atjaunot attiecības, viņa vīrieša mēģinājumus atraidījusi.

Savas dzīves pēdējos mēnešos meitene, kurai bijusi reta vēža forma, vākusi informāciju par specifisko sasaldēšanas metodi un nosūtījusi vēstuli tiesai: "Man lūdza izskaidrot, kādēļ vēlos, lai veic šo neierasto procedūru. Man ir tikai 14 gadu un es nevēlos mirt, bet es zinu, ka miršu. Es domāju, ka krioniska saglabāšana man dod iespēju tikt izārstētai un pamodinātai pat pēc simtiem gadu."

"Es negribu tikt aprakta. Es gribu dzīvot un dzīvot ilgāk, un es domāju, ka nākotnē viņiem varētu būt zāles pret manu vēzi un iespēja mani pamodināt. Es gribu šo iespēju. Tāda ir mana vēlme."

Meitenes mirstīgās atliekas ASV sasaldētas un ir nogādātas atpakaļ Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, kur viņa dzīvoja. Sasaldēšanas izmaksas lēšamas 37 tūkstošu mārciņu (43,2 tūkstošu eiro) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!