Foto: UK in Ukraine, Twitter

Lielbritānijas vēstniecības Ukrainā darbinieki mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicējuši instrukciju, kurā paskaidrots kā, atpazīt tanka T-72 modifikāciju T-72BM, kas ir pieejama tikai Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Pie infografika pievienotas fotogrāfijas, kurās redzami Ukrainā pamanīti T-72BM tanki. Šīs modifikācijas atšķirība ir reaktīvās bruņas "Kontakt 5 ERA" torņa priekšpusē, kā arī lielāks lielgabala skatu meklētājs, paskaidrots attēlā.


Vēstīts, ka NATO ir atzinusi, ka Ukrainā atrodas Krievijas karaspēks un kaujas tehnika. Tāpat novērota Krievijas karaspēka koncentrēšanās pie Ukrainas robežām. Maskava to noliedz.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins intervijā vācu medijiem paziņoja, ka tie, kas cīnās par brīvību, "vienmēr dabūs ieročus", turpinot noliegt Kremļa saistību ar ieroču, kaujinieku un tehnikas piegādēm uz Ukrainu.

Savukārt aģentūra "Reuters" oktobrī ziņoja par Ukrainā nofotografētu tanku vrakiem. Speciālisti tajos atpazinuši Krievijas T-72BM modifikāciju. Kā norāda eksperti, nav ziņu, ka šīs modifikācijas tanki kādreiz būtu eksportēti uz citām valstīm ārpus Krievijas. 

Vairāk par liecībām, kas norāda uz Krievijas karaspēka klātbūtni Ukrainā, var lasīt šeit

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!