Foto: DELFI

Pagājušajā nedēļā Lietuvā aizturēts starptautiska narkotiku kontrabandas grupējuma līderis, otrdien paziņojušas Lietuvas varasiestādes.

Aizdomās turamais aizturēts 16. janvārī Klaipēdā. Izmeklēšana šajā lietā tika sākta jau 2015. gadā. Tās ietvaros trīs cilvēki aizturēti Francijā un vēl viens Kaišadorē, Lietuvā.

Francijā aizturētie darbojušies kā narkotiku kurjeri. Policija uzskata, ka grupējums transportējis lielu daudzumu hašiša un kokaīna no Spānijas uz Norvēģiju.

Četri no aizdomās turamajiem ir lietuvieši un viens - Baltkrievijas pilsonis ar uzturēšanās atļauju Vācijā. Amatpersonas atklāja, ka grupējuma līderis - Klaipēdas iedzīvotājs - iepriekš nav nonācis policijas uzmanības lokā.

Aizdomās turamie pārvadāja narkotikas, noslēpjot tās Lietuvā vai Vācijā reģistrētās automašīnās, ar kurām devās no Spānijas uz Norvēģiju caur Franciju, Vāciju, Dāniju un Zviedriju.

Divi lietuviešu kurjeri tika aizturēti Francijā jau 2015. gadā. Viens no viņiem tika notverts ar 26 kilogramiem hašiša, bet otrs ar 33 kilogramiem narkotiku. Abiem vīriešiem tika piespriesti cietumsodi un naudassodi 220 000 eiro un 55 000 eiro apmērā.

Trešais kurjers - Baltkrievijas pilsonis - tika aizturēts Francijā 2016. gada jūnijā ar 18 kilogramiem hašiša un 2,2 kilogramiem kokaīna. Viņam tika piespriests cietumsods un 130 000 eiro liela sodanauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!