Foto: DELFI

No Krievijas Kaļiņingradas apgabala uz Lietuvu pāri robežupei Nemunai šomēnes jau trešo reizi mēģināts peldus nogādāt kontrabandas dzintaru.

Pāri upei peldošo kontrabandistu nakts vidū ar universālās robežkontroles sistēmas UNISAS palīdzību pamanījuši Lietuvas robežsargi. Uz vietu, kur viņam būtu jāizkāpj krastā, nekavējoties nosūtīta patruļa, taču arī peldētājs robežsargus jau bija paspējis pamanīt un griezās atpakaļ. Par notiekošo lietuvieši ziņoja Krievijas kolēģiem. Lai arī nakts bija tumša, robežsargiem pēc kāda laika izdevās otrā krastā saskatīt cilvēka siluetu ar saiņiem.

Tumsā pārbaudot Lietuvas krastu ar suņiem, nekas aizdomīgs tur netika atrasts.

Nākamajā rītā Krievijas robežsargi informēja lietuviešus, ka vietā, kur šis cilvēks izkāpis krastā, krūmos atrasti trīs saiņi ar kopumā 51 kilogramu dzintara, bet pašu kontrabandistu nav izdevies aizturēt.

Šomēnes notikuši vēl divi līdzīgi incidenti, tikai atšķirībā no pieminētās reizes abos gadījumos peldētājs sasniedzis Lietuvas krastu un tūdaļ pat devies atpakaļ, bet otrā rītā dienasgaismā krastā atrasti saiņi ar 50 kilogramiem dzintara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!