Foto: DELFI
Plašas diskusijas Lietuvā raisījis kāds incidents Biržu rajonā, kur mednieks nepilngadīgo bērnu priekšā nošāvis mājas mīluli - suni, vēsta "Delfi.lt".

Medijs vēsta, ka incidents noticis 11. februārī. Mednieks nošāvis suni netālu no mājas, bet šo slepkavību redzējuši arī bērni.

Eksperti norāda, ka šāda rīcība nav ne ar ko attaisnojama, tāpēc medniekam nāksies stāties likuma priekšā.

To visu pa logu esot redzējusi mājas iedzīvotāja ar savu četrus mēnešus veco mazuli, kā arī citi bērni. Savukārt viena no meitenēm suņa slepkavības brīdī esot atradusies ārā, kā arī redzējusi to, kā tiek nogalināts viņu suns.

Viņa esot redzējusi, ka pie mājas piebraukusi mašīna ar vīriešiem, viens no tās izkāpis un raidījis lodes uz suni. Tad suņa līķis iemests bagāžas nodalījumā, bet vīrieši aizbraukuši.

Pēc notikušā tika izsaukta policija. 16 gadus vecā meitene policistiem parādījusi slepkavības vietu, jo redzējusi pa logu, kad nošauj suni. Tāpat sniegā vēl bija manāmas asinis.

Policisti mātei skaidrojuši, ka medniekiem ir tiesības nošaut klaiņojošus suņus, kas atrodas vairāk nekā 200 metrus no mājas.

Tiesa, Lietuvas mednieku kopienas priekšsēdētāja vietnieks norādījis, ka tas tiek darīts tikai izņēmuma gadījumos, proti, ja izplatījusies kāda bīstama slimība. "Mājdzīvnieki nav medību objekts," uzsvēris Lietuvas mednieku kopienas priekšsēdētāja vietnieks. Viņš arī vēlreiz uzsvēris, ka citos gadījumos nav atļauts nogalināt suņus.

Viņš arī norāda, ka šī rīcība ir vērtējama kā medību likuma pārkāpums. Par to var draudēt ne tikai naudas sods, bet arī ieroča un automobiļa konfiskācija.

Par notikušo policija sākusi izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!