Foto: Sputnik/Scanpix

Lietuva nenoraida iespēju vienpusējā kārtā paplašināt sankcijas pret Krieviju, ja par to neizšķirsies visa Eiropas Savienība kopumā, paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

Kā viņš sacījis laikrakstam "Lietuvos žinios", tiek apsvērta iespēja nevēlamo personu sarakstā iekļaut tos Krievijas Valsts domes deputātus, kas ievēlēti no anektētās Krimas. Ja diskusijas Eiropas Savienībā par šo jautājumu ievilktos, pastāv iespēja, ka Lietuva varētu noteikt pati savas nacionālās sankcijas.

"Tam ir drīzāk simboliska nekā praktiska nozīme. Neslēpsim - būtu daudz iedarbīgāk, ja tāds būtu Eiropas lēmums. Tomēr arī vienas valsts lēmums sūta signālu," izteicies ministrs.

Viņš pastāstījis, ka no tā dēvētā Savčenko saraksta, kurā aprīlī kā Lietuvai nevēlamas tika iekļautas 46 ar bijušās Ukrainas Gaisa spēku pilotes Nadijas Savčenko ieslodzīšanu un notiesāšanu saistītās Krievijas amatpersonas, nav svītrota neviena no tām.

Kā atgādinājis Linkevičs, lai gan pati Savčenko tagad atguvusi brīvību, ieslodzījumā joprojām nelikumīgi tiek turēts ukraiņu kinorežisors Oļehs Sencovs, aktīvists Oleksandrs Koļčenko un citi ukraiņi.

"Tādēļ nolēmām nemainīt sarakstu, jo iemesla tam nav. Gluži pretēji - Eiropas Savienībā diskutējam par iespēju noteikt papildu sankcijas, īpaši pēc tā dēvētajām vēlēšanām anektētajā Krimā," laikrakstam stāstījis ministrs.

Lietuva nepublisko to personu sarakstus, kuriem liegusi iebraukšanu valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!