Foto: DELFI

Ne Lietuva, ne citas šī reģiona valstis neuzskata Krieviju par ienaidnieku, pirmdien publicētā intervijā paziņojusi Lietuvas aizsardzības ministre Rasa Juknevičiene.

Ministre arī sacīja, ka Krievijas militāro lidmašīnu arvien biežākas parādīšanās virs Baltijas jūras nerada draudus Lietuvai, bet uzsvēra NATO gaisa patrulēšanas misijas svarīgumu šajā gadījumā.

"Ne Lietuva, ne citas reģiona valstis neuzskata Krieviju par ienaidnieku un nerada tai draudus. Mēs tiecamies uz mieru reģionā. Savukārt Krievija militarizē savas teritorijas. Dažus pēdējos gadus ir ievērojami aktivizējušies Krievijas gaisa spēki. Jāuzsver, ka tagad gaisā paceļas ne tikai [Krievijas] iznīcinātāji. Pērn parādījās arī vairāki bumbvedēji, kādu tur nebija kopš aukstā kara laikiem," Juknevičiene sacīja intervijā laikrakstam "Lietuvos žinios".

"Es nesauktu to par draudiem, bet situāciju reģionā es vērtēju reāli. Tā ir šāda: Krievija no 2007.gada intensīvi veic savu bruņoto spēku reformu, un tā galvenokārt notiek tieši rietumu virzienā - pie robežām ar Somiju, Igauniju, Latviju, un Kaļiņingradas apgabalā," rezumēja ministre.

Viņa sacīja, ka šāda situācija apdraudētu Lietuvu, ja nebūtu NATO. "Tie būtu draudi, ja Lietuva būtu viena. Tomēr tagad mūsu valsts ir NATO locekle, un [Ziemeļatlantijas] aliansei ir pietiekamas jaudas, lai stātos pretī šāda rakstura bruņotiem izlēcieniem, ja tādi notiktu. Ceru, ka tādu nebūs," sacīja Lietuvas aizsardzības ministre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!