Foto: LETA

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs par muļķībām nodēvējis Itālijas laikraksta "Il Giornale" publikāciju, kurā apgalvots, ka Ukrainas austrumos valdības spēku pusē karo algotņi no Baltijas valstīm, Somijas, Zviedrijas un Francijas.

Linkevičs uzsvēra, ka pēdējā laikā vērojams straujš maldinošas Krievijas propagandas pieaugums.

"Šīs ir vēl vienas muļķības, un tādu tagad ir kļuvis ļoti daudz. Mums ir jācīnās ne tikai pret nelikumīgiem bruņotajiem grupējumiem, bet arī pret propagandas bultām. Krievijā propagandas mašīna ir labi ieeļļota un labi finansēta," teica Linkevičs žurnālistiem otrdien Briselē, kur viņš ieradies uz ES ārlietu ministru sanāksmi.

Viņš arī norādīja, ka Krievija izplata arī visneticamākās versijas par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas austrumiem.

"Tiek izplatītas versijas ne tikai par grupējumiem, bet arī visdažādākās versijas par lidmašīnas katastrofu. Vaino visus, ko vien var, tikai ne sevi," sacīja Lietuvas ārlietu ministrs.

Krievijas ĀM izplatījusi paziņojumu, kurā pieprasa izmeklēt laikraksta "Il Giornale" publikācijā apgalvoto, ka Ukrainas austrumos valdības spēku pusē bataljonā "Azova" karo algotņi no Baltijas valstīm, Somijas, Zviedrijas un Francijas.

"Ja informācija šajā publikācijā atbilst patiesībai, tas ir jauns apliecinājums, ka ārvalstu kaujinieki ir iesaistīti Ukrainas iekšējā konfliktā, kam nav starptautisks raksturs," teikts Krievijas ĀM paziņojumā.

"Pieprasām minēto valstu oficiālajām varas iestādēm veikt minēto faktu rūpīgu izmeklēšanu un nosodīt kaujinieku dalību kaujas darbībā Ukrainas austrumos," sacīts Krievijas ĀM paziņojumā.

Laikraksts "Il Giornale" pieder bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni brālim Paolo Berluskoni. Silvio Berluskoni ir draudzīgas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!