Foto: DELFI

Lietuva gandrīz kļuvusi par provokācijas upuri, vēsta portāls "Delfi.lt". Parlamenta spīkers, deputāti un policija saņēmusi vēstules par to, ka Jonavā vācu karavīri izvarojuši nepilngadīgu bērnu nama audzēkni. Vēlāk atklājās, ka tie bijuši meli.

E-pasta vēstulē persona ar izdomātu uzvārdu stāstīja, ka 10. februārī Jonavas rajonā vīrieši militāros formastērpos izvarojuši 15 gadus vecu meiteni. Kā apgalvoja vēstules autors – uzbrucēji bijuši vācu karavīri.

Atgādinām, ka NATO austrumu flanga stiprināšanas plāna ietvaros Baltijas valstīs un Polijā šogad tiek izvietoti daudznacionāli NATO valstu bataljoni, kas ļoti nepatīk Krievijai. Lietuvā izvietotās kaujas grupas vadību uzņēmusies Vācija.

Par vēstulēm nekavējoties ziņots Valsts drošības departamentam, Aizsardzības ministrijai un Iekšlietu ministrijai, jo to saturs radījis aizdomas, portālam pastāstīja Seima spīkera Viktora Pranckieša preses sekretāre Daļa Vencjavičiene.

Policija vēstulē minēto informāciju pārbaudīja un tā netika apstiprināta. Noskaidrots, ka nekāda izvarošanas nav notikusi. Kauņas apgabala policija sākusi izmeklēšanu par viltus ziņu sniegšanu.

Tiek pieļauts, ka tā varēja būt provokācija, kas vērsta pret Lietuvas dalību NATO un sabiedroto bataljona izvietošanu Lietuvā, raksta "Delfi.lt".

Jāatzīmē, ka līdzīgas provokācijas, kuru organizēšanā tur aizdomās Krieviju, jau ir notikušas Eiropā. Piemēram, Vācijā tika izplatīta informācija, ka musulmaņi izvarojuši 13 gadus vecu meiteni. Ziņa izraisīja plašu rezonansi pasaulē, taču vēlāk atklājās, ka stāsts ir izdomāts.

"Izskatās, ka scenārijs atkārtojas," spriež Vencjavičiene.

Viņa arī atzīmē, ka tamlīdzīgi paziņojumi jau bija gaidāmi, jo 14. februārī parlaments sācis apspriest jautājumu par Lietuvas sadarbību ar ASV aizsardzības jomā. Tāpat deputāti saņēmuši vēstules no iedzīvotajiem, kuri it kā ir pret sadarbību ar ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!