Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lietuvas konsulārā dienesta rīcībā nonākusi vēl viena dīvaina Krievijas pilsoņa pase, kurā kā dokumenta izdošanas vieta uzrādīta "Krievijas pilsēta Odesa", ceturtdien vēsta "Delfi.lt", atsaucoties uz Lietuvas Ārlietu ministrijas oficiālo tvitera kontu.

Pievienotajā attēlā redzams, ka pase izdota 2011. gada 15. februārī un tā īpašnieka dzīves vieta ir "Odesas apgabals, Krievija". "Vai tā ir tikai kļūda?" vaicā ministrija.

Kā atgādina portāls, Odesa ir lielākā Ukrainas osta un Ukrainas dienvidrietumu apgabala centrs. Krievijas Federācijas Omskas apgabalā gan ir atrodama apdzīvota vieta Odesska, bet tā ir tikai rajona, nevis apgabala centrs.

Jau ziņots, ka nesen Lietuvas konsulātā Krievijas Kaļiņingradas apgabalā tika iesniegta 2013 .gada decembrī izdota Krievijas pilsoņa pase, kurā bijis norādīts, ka tās īpašnieks dzimis "Krimas Republikā Krievijā", lai gan Ukrainai piederošo Krimas pussalu Krievija okupēja tikai 2014.gada februāra beigās un pēc 16. martā notikuša starptautiski neatzīta Krimas referenduma Krievijas parlaments 18. martā ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju.

Lietuvas Ārlietu ministrija minētajā gadījumā uzsvēra, ka Lietuva viennozīmīgi atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo vienotību, tādēļ nevar nedz pieņemt šādas pases, nedz sniegt konsulārus pakalpojumus to īpašniekiem, jo neatzīst Krievijas Federācijas veikto Krimas aneksiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!