Aizvadītajā nedēļā benzīna mazumtirdzniecības cenas Lietuvā atkal krasi pieauga, un līdz ar to Lietuvas līderpozīcijas starp Baltijas valstim kļuva vēl izteiktākas.
Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcā ražotā 95E benzīna mazumtirdzniecības cenas sasniedza 67,5 ASV centus, kas ir par 5-7 centiem pārsniedz benzīna cenu līmeni Latvijā un Igaunijā.

Lai gan cenas benzīnam Igaunijas kronās Tallinā aizvadītajā nedēļā praktiski nemainījās, pieaugot kronas kursam pret ASV dolāru, cenas benzīnam ASV dolāros pieauga vidēji par diviem ASV centiem litrā un gandrīz sasniedza Latvijas cenu līmeni.

Atšķirībā no Lietuvas un Latvijas, Igaunijā arvien lielāku uzmanību sāk pievērst benzīna kvalitātei. Aizvadītajā nedēļā radās aizdomas, ka tādas pazīstamas kompānijas kā "Shell" un "Lukoil" Igaunijā tirgo nekvalitatīvu benzīnu.

Tikmēr Latvijā "Statoil" nedēļas beigās atkal pazemināja cenu savam lētākajam 95.benzīnam lielākajā daļā degvielas uzpildes staciju. Tagad šī benzīna cena ir 37,5 santīmi jeb 62 ASV centi litrā - tikai par 1-2 centiem augstāka nekā Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!