Foto: DELFI

Lietuvas policija un pretterorisma vienības "Aras" kaujinieki 21. maijā pie Nemenčines aizturējuši 12 vīriešus Krievijas parauga kamuflāžas kombinezonos, atsaucoties uz Viļņas apriņķa policijas paziņojumu, vēsta portāls "Delfi.lt".

Kā skaidro policija, 21. maija rītā saņemta informācija, ka mežā pie Nemenčines pamanīta bruņotu cilvēku grupa. Uz norādīto vietu devušies policisti un "Aras" kaujinieki. Tur izturēti 12 vīrieši ar automātiskajiem ieročiem, kas izrādījās neīsti. Daļa no aizturētajiem bijušu ģērbti Krievijas desantnieku kreklos un kombinezonos.

Aizturēto triecienšautenes izrādījušies airsofta ieroči, kas vizuāli ne ar ko neatšķiras no īstajiem. Katram no kungiem līdzi bijuši vairāki airsofta ieroči, tostarp ar optiskajiem tēmekļiem, dažiem bijuši arī pašdarināti spridzekļi.

Aizturēto dzīvesvietās veiktas kratīšanas un pie dažiem atrasti nelegāli glabāti ieroči, munīcija un, iespējams, pašdarinātas sprāgstierīces, paziņoja policija. Par nelikumīgu šaujamieroču un sprāgstvielu glabāšanu uzsākta krimināllieta.

Airsofts ir aktīva militārās simulācijas spēle, kurā dalībnieki komandās sacenšas savā starpā, izmantojot ieročus, kas šauj ar plastmasas lodītēm. Airsofta ieroči parasti vizuāli izskatās pēc īstiem šaujamajiem, bet spēlētāji ģērbjas militārā apģērbā un izmanto citu karavīru ekipējumu.

Airsofta spēlētāji ir nonākuši arī Latvijas drošības iestāžu uzmanības lokā. Pērnā gada 28. augustā Ozolnieku novadā Drošības policija ieradās un pārbaudīja airsofta komandas "Vostok" rīkota turnīra dalībniekus, no kuriem daļa bijusi Krievijas armijas formastērpiem līdzīgā apģērbā.

Par to, kāpēc Latvijas drošības iestādes ir ieinteresējušās par airsofta spēlētājiem, var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!