Apturējusi garāmbraucošu automašīnu uz kāda Lietuvas ceļa, Kauņas veikala "Maxima" apkopēja Jolanta nonākusi nevis savā darba vietā, bet gan tādā pašā tirdzniecības centrā Tartu, Igaunijā.
Šengenas bezrobežu zonā apmaldījušās 33 gadus vecās Lietuvas iedzīvotājas dēļ nācies izsaukt Tartu policiju. Par laimi, sievietei līdzi ir bijusi pase, tāpēc ātri izdevies noskaidrot viņas personību, aģentūrai BNS pastāstīja Igaunijas Dienvidu policijas prefektūras preses sekretārs.

Ar tulka palīdzību Jolanta, kas prot tikai lietuviešu valodu, pastāstīja Igaunijas policijai, ka dzīvo 125 kilometrus no Kauņas un uz darbu un no tā vienmēr dodas ar automašīnām, kuras aptur uz ceļa. Pirmdienas rītā viņu piekritis aizvest kāds krieviski runājošs kravas automašīnas vadītājs. Iekāpusi apturētajā mašīnā, Jolanta teikusi, ka viņai jātiek uz veikalu "Maxima", un iesnaudusies.

Viņa pamodusies tikai tad, kad šoferis viņai pateicis, ka viņi esot klāt. Izkāpjot no automašīnas, Jolanta ieraudzījusi veikalu "Maxima" un bijusi pārliecināta, ka nokļuvusi darbā. Policijas preses sekretārs pastāstīja, ka sievietei pat prātā neesot ienācis, ka viņa ir aizbraukusi līdz tādam pašam veikalam, tikai citā valstī.

Veikala apsardzes darbiniekam šķitis, ka nepazīstamā sieviete uzvedas dīvaini, tāpēc tika izsaukta policija, kurai Jolanta arī pavēstīja savu stāstu.

Policija sagādāja Jolantai naktsmājas sieviešu patversmē, bet otrdien Lietuvas konsulāts uzsācis darbu pie tā, lai nogādātu sievieti, kurai nav līdzi naudas, mājās Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!