Foto: Arhīva foto

Doņeckas prokremlisko kaujinieku bataljona "Somali" vadību pēc tā komandiera Mihaila Tolstiha jeb Givi nogalināšanas pārņēmis prokremliskais kaujinieks ar segvārdu Dēliņš (Sinok) – tāda oficiāli neapstiprināta informācija parādījusies dažādos interneta resursos.

Kā raksta separātistu atbalstītāju vietne "Rusvesna", Jegoru Volčkovu jeb Dēliņu par Givi aizvietotāju iecēlusi Ukrainas teritorijā pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) vadība.

26 gadus jaunais Dēliņš līdz šim bataljonā pildījis štāba vadītāja vietnieka pienākumus.

Volčkovs dzimis 1990. gada 10. jūnijā, ziņo portāls "Lenta.ru". Pēc stāšanās amatā viņš sācis nodarboties ar sprādzienā cietušās bataljona mītnes atjaunošanu.

Portālā "Fanat" 2015. gadā publicētā intervijā rakstīts, ka Dēlinš dzimis Doņeckā un ir futbola kluba "Šahtjor" fans. Jau 2014. gadā viņš pievienojies prokremliskajiem kaujiniekiem.

Ziņots, ka Givi, kurš bija plaši pazīstams Krievijas ziņu resursu varonis, tika nogalināts sava komandētā prokremlisko kaujinieku bataljona "Somali" bāzē pie Doņeckas.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

DTR varasiestādes ziņoja, ka Givi kabinetā nograndis sprādziens, tāpat figurēja versija, ka pa viņa kabineta logu iešauta reaktīvā ugunsmetēja "Šmeļ" raķete. Kremļa atbalstītās DTR vadība notikušajā vaino Kijevu, tikmēr citas versijas pieļauj Krievijas specdienestu iesaisti vai kaujinieku grupējumu cīņu par varu.

Vēstīts, ka 2014. gada pavasarī Krievijas atbalstīti kaujinieki pārņēma varu atsevišķās Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijās, nodibinot tur "tautas republikas".

Ukrainas spēku sadursmēs ar prokremliskajiem spēkiem ir gājuši bojā aptuveni 10 tūkstoši cilvēku.

Pagājušās nedēļas nogalē Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu, kas paredz atzīt kaujinieku valstisko veidojumu izsniegtos personu dokumentus, kas faktiski nozīmē šo "republiku" atzīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!