Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pirmdienas rītā noticis uzbrukums Ukrainas vēstniecībai Maskavā – tā apmētāta ar dūmu svecēm, atsaucoties uz Ukrainas diplomātisko misiju, vēsta aģentūra UNIAN.

"Šodien ap 9:55 pēc Maskavas laika četri pilsoņi, ejot gar vēstniecības ēku, uzbruka tai ar dūmu svecēm. Vēstniecības teritorijā iemestas trīs dūmu sveces, mēģināja iemest vēl divas, bet to nepieļāva Krievijas policija," aģentūra uzzināja diplomātiskajā misijā.

Visi uzbrucēji ir aizturēti un nogādāti policijā, incidentā neviens nav cietis, informēja avots.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmusies Krievijas nacionālboļševiku nereģistrētā politiskā kustība "Cita Krievija", kuru vada Eduards Ļimonovs. Šajā kustībā darbojas arī Latvijā labi pazīstamais nacionālboļševiks Beness Aijo.

"Cita Krievija" norāda, ka uzbrukums ir atbilde 14. jūnijā notikušajām nekārtībām pie Krievijas vēstniecības Kijevā.

"Delfi" jau ziņoja, ka sestdien pie Krievijas vēstniecības notika pikets, kura dalībnieki vēstniecības ēku apmētāja ar jēlām olām, briljantzaļā šķīdumu un Molotova kokteiļiem. Cietušas vairākas diplomātu automašīnas, ko cilvēki apķēpājuši un sadauzījuši. Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka pie vēstniecības notikusi provokācija un tiesībsargājošās iestādes aizturējušas trīs iespējamos provokatorus. 

Foto: Nekārtības pie Krievijas vēstniecības Kijevā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!