Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Bruņoto spēku vienības pacēlušas valsts karogu virs Lisičanskas pilsētas padomes ēkas un turpina pilsētas attīrīšanu no promaskavisko kaujinieku grupu pārpalikumiem, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to Ukrainas prezidentam Petro Porošenko ziņojis Ģenerālštāba priekšnieks Viktors Muženko. Ukrainas karogs pilsētā pacelts pēc desmitiem ceturtdienas vakarā.

Pilsētas atbrīvošanas operācija ilga divas diennaktis un bija smaga, skaidro pretterorisma operācijas preses centrā. Promaskaviskie kaujinieki izrādījuši sīvu pretestību. Tomēr pirms galvenā uzbrukuma daļa kaujinieku "krita panikā" un pameta pilsētu, informē preses centrs.

Piektdien Nacionālās gvardes un Iekšlietu ministrijas vienības turpina attīrīt pilsētu no separātistu vienību pārpalikumiem. Kaujā par Lisičansku trešdien dzīvību zaudēja augsta ranga Nacionālās gvardes komandieris Aleksandrs Radievskis, piebilst UNIAN.

Pēdējās nedēļas laikā Ukrainas spēki atguvuši kontroli pār vairākām separātistu pārņemtām apdzīvotām vietām. Nedēļas sākumā Ukrainas spēki atbrīvoja Rubižnes un Sjeverodoņeckas pilsētas, kas atrodas pie Lisičanskas. Kaujinieki pārgrupējas un atkāpjas uz lielajām pilsētām, informē militāristi.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!