Foto: PA Images/Scanpix/LETA
"Brexit" sarunās joprojām jāatrisina "lielas problēmas", pirmdien paziņojusi Lielbritānija, cenšoties pieklusināt runas par sarunās panākto "izrāvienu", kas sākušas izplatīties pirms nākamnedēļ gaidāmā Eiropas Savienības (ES) samita.

"Mēs vienmēr esam sacījuši, ka smagi strādājam, lai šoruden panāktu vienošanos, un tas turpinās tādā pašā tempā," žurnālistiem norādīja premjerministres Terēzas Mejas pārstāvis.

"Joprojām jāatrisina lielas problēmas, un, kā norādījusi premjerministre, tas prasīs piekāpšanos no ES puses," piebilda Mejas pārstāvis.

Viņš pavēstīja, ka abu pušu amatpersonas šonedēļ Briselē turpinās tehniskās sarunas, taču Lielbritānijas "Brexit" ministrs Dominiks Rābs neplāno tajās piedalīties.

"Pastāv atšķirība starp to, ka ļaudis par vienošanos runā optimistiski, un to, ka vienošanās gan par izstāšanās līgumu, gan par nākotnes izkārtojumu patiesi būtu panākta," uzsvēra Daunigstrītas pārstāvis.

Īrijas vicepremjers Saimons Kovnijs svētdien paziņoja, ka līgums par Lielbritānijas izstāšanos no ES esot "par 90% saskaņots", lai gan jautājums par robežu starp Īriju un Ziemeļīriju joprojām ir sarunu klupšanas akmens.

"Tas, kas tagad vajadzīgs, ir, lai abas sarunu delegācijas ieslēdzas istabā uz nākamajām desmit dienām," sarunā ar televīzijas kanālu "Sky News" norādīja Kovnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!