Foto: AFP/Scanpix
Pēc traģiskā ugunsgrēka Londonas daudzstāvu ēkā "Grenfell Tower" bezvēsts pazuduši vai bojāgājuši ir 58 cilvēki, un visi bezvēsts pazudušie tiek uzskatīti par bojāgājušiem, sestdien žurnālistiem paziņoja Londonas policijas komandieris Stjuarts Kandijs.

"Mēs nenogurstoši strādājām, lai noskaidrotu, cik cilvēku tajā naktī varētu būt atradušies "Grenfell Tower", un pašlaik mēs nevaram teikt, ka viņi ir drošībā vai veseli," viņš atzina.

"Mums ir informācija par 58 cilvēkiem, kas tajā naktī bija "Grenfell Tower" un ir bezvēsts pazuduši, un tādējādi diemžēl man ir jāpieņem, ka viņi ir miruši," viņš atzina.

Viņš informēja, ka oficiālais traģēdijas upuru skaits joprojām ir 30. Līdz šim no ēkas iznestas 16 cilvēku mirstīgās atliekas. 58 bezvēsts pazudušo skaitā ir arī šie 30 oficiālie traģēdijas upuri.

Policija necer 24 stāvu ēkā, kurā bija 120 dzīvokļi, atrast izdzīvojušos.

Kandijs pauda cerību, ka upuru skaits apstāsies pie 58, tomēr viņš pieļāva, ka tas varētu pieaugt, ja ēkā atradušies arī citi cilvēki, par kuriem policijai nav informācijas. Tāpat iespējams, kāds no cilvēkiem, ko pašlaik uzskata par bezvēsts pazudušu, vēl pieteiksies policijā sveiks un vesels.

Kā pirmo oficiāli atpazīto upuri policija identificējusi 23 gadus vecu Sīrijas bēgli Mohammedu Alhadžali, kurš Lielbritānijā kopā ar brāli ieradies 2014.gadā.

Policija izmeklē ugunsgrēka cēloņus un pērn ēkā veiktos remontdarbus. Viņš solīja, ka pietiekamu pierādījumu gadījumā visi vainīgie tiks tiesāti.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēks 24 stāvu ēkā "Grenfell Tower" izcēlās naktī uz trešdienu.

"Grenfell Tower" dzīvoja ap 600 cilvēku un pazudušas veselas ģimenes. Policija brīdinājusi, ka tā varētu nebūtu spējīga identificēt visus ugunsgrēkā bojāgājušos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!