Foto: AP/Scanpix

ASV pilsētas Losandželosas pašvaldība svētdien izsludināja viena miljona ASV dolāru (523 tūkstošu latu) atlīdzību par informāciju, kas ļautu notvert bijušo policistu Kristoferu Dorneru, kurš kurš tiek turēts aizdomās par trim slepkavībām Kalifornijas štata dienvidos un internetā draudējis nogalināt arī citus cilvēkus.

33 gadus vecais Dorners kopš pagājušās nedēļas bēguļo un tiek meklēts Kalifornijas štata kalnos. Losandželosas policijas departaments apsargā apmēram 50 policistus un viņu tuviniekus, kuriem Dorners varētu uzbrukt.

"Mēs necietīsim, ka kāds apdraud mūsu apkaimes un mūsu sabiedrības drošību un mieru," Losandželosas mērs Antonio Viljaraigosa paziņoja preses konferencē, kurā viņš izsludināja minēto atlīdzību.

"Mēs necietīsim šo terora valstību, kas atņēmusi mums mieru, kuru pelnījuši Dienvidkalifornijas iedzīvotāji. Mēs necietīsim, ka šis slepkava paliek nenotverts," sacīja mērs.

Mērs paziņoja, ka vietējās kompānijas, arodbiedrības, tiesībsargājošās iestādes un sabiedriskās organizācijas ir apvienojušas spēkus, lai iegūtu šo atlīdzību.

Vairāk nekā 100 policistu kopš ceturtdienas ir meklējuši Dorneru populārā slēpošanas kūrortā 128 kilometrus uz austrumiem no Losandželosas pēc tam, kad policija atrada izdegušu Dornera pikapu mežā pie šī kūrorta.

Dorners tiek turēts aizdomās par cita ekspolicista meitas Monikas Kuanas un viņas līgavaiņa Kīta Lourensa nošaušanu 3.februāra vakarā Irvainas pilsētā, par viena policista nošaušanu un vēl viena ievainošanu 7.februārī Riversaidas pilsētā, un par viena policista ievainošanu 7.februāra rītā Koronas pilsētā.

Bijušais ASV karaflotes rezervists Dorners strādāja Losandželosas policijā no 2005.gada līdz 2008.gadam, kad tika atlaists nepatiesu apgalvojumu dēļ. Monikas Kuanas tēvs ir bijušais Losandželosas policijas kapteinis Rendijs Kuans, kurš ir viens no cilvēkiem, ko Dorners vaino savā atlaišanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!