Aviokompānijas "Germanwings" lidmašīnas otrā pilota Andreasa Lubica ģimenes dzīvē un darba attiecībās nav atklāts nekas tāds, kas varētu būt bijis motīvs tīšām nogāzt lidmašīnu ar 150 cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Diseldorfas prokuratūra.

"Otrais pilots ilgu periodu saņēma psihoterapeitisku palīdzību pirms vairākiem gadiem, pirms ieguva pilota licenci," norādīja prokuratūra, piebilstot, ka pilota uzvedībā tolaik manītas pašnāvnieciskas tendences, bet fiziskas saslimšanas nav konstatētas.

Prokuratūras paziņojumā teikts, ka pēc tam līdz pat lidmašīnas katastrofai Lubics konsultējies ar ārstiem un saņēmis darba nespējas lapas, bet viņam nav diagnosticētas pašnāvnieciskas tendences vai agresija pret citiem cilvēkiem.

Francijas prokuratūra uzskata, ka Lubica motīvi, visticamāk, meklējami viņa psiholoģiska rakstura problēmās.

Vācijas prokuratūra, kas negribīgi atklāj sīkāku informāciju par Lubica personisko dzīvi, paziņoja, ka Lubica mājās un viņa vecāku mājās nav atrasta pašnāvības vēstule vai vēstule, kurā viņš būtu uzņēmies atbildību par notikušo.

Kā ziņots, pagājušo otrdien Alpos nogāzās "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320", kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori ceturtdien pavēstīja, ka "Germanwings" lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics ieslēdzies pilotu kabīnē un apzināti nogāzis lidmašīnu.

Mediji iepriekš ziņoja, ka Lubicam, iespējams, bijušas redzes problēmas, bet Diseldorfas prokuratūra atkārtoti uzsvēra, ka nav gūti nekādi pierādījumi, kas liecinātu par fiziskām problēmām, tostarp redzes problēmām.

Diseldorfas Klīniskā universitātes slimnīca piektdien paziņoja, ka Lubics nav ārstējis depresiju, bet atteicās atklāt, ar kādu slimību viņš slimojis.

Slimnīcas sniegtā informācija liecina, ka Lubica ārstēšana tika sākta februārī un viņa pēdējā vizīte pie ārsta notika 10.martā.

"Germanwings" māteskompānija "Lufthansa" attiecās komentēt prokuratūras sniegto jaunāko informāciju, bet norādīja, ka Lubics izturēja medicīniskos testus, pirms saņēma licenci. Pārbaudes tiek atkārtotas ik pēc 12 mēnešiem un ietver psiholoģisko novērtējumu.

Vācijas izmeklētāji Lubica mājās atrada saplēstas un veselas darba nespējas lapas, tostarp par dienu, kad notika lidmašīnas katastrofa.

Vācijas likumi neļauj ārstiem informēt pacieta darba devējus par viņu stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!