Foto: EPA/LETA

Luhanskas apgabalā, Ukrainas austrumos, pamanīta ievērojama Krievijas karaspēka koncentrēšana, ceturtdien paziņojis Ukrainas Iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks.

Žovtes ciemata rajonā, netālu no Trjohizbenkas un Slovjanoserbskas, tiek koncentrēti Krievijas karavīri, kā arī smagā tehnika - tanki, lielas kravas mašīnas, benzīna autocisternas, smagās automašīnas ar pontoniem, norādījusi amatpersona.

"Tas var liecināt par Krievijas un teroristu karaspēka iespējamu mēģinājumu uzbūvēt pārceltuvi pār Ziemeļu Doņecu, lai pretterorisma operācijas spēku pozīciju virzienā ātri pārsviestu ienaidnieka bruņutehniku, artilērijas iekārtas un dzīvo spēku," sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis Škirjaks.

Oleksandrivskas poligonā, netālu no Luhanskas, tiekot koncentrētas Krievijas armijas regulārās vienības - tanki, raķešu artilērijas iekārtas un cits bruņojums.

"Tieši šeit okupanti sarīkojuši treniņnometni, kur katru dienu notiek Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes un Federālā Drošības dienesta instruktoru apmācības ar savervētajiem teroristiem," norādījis ministra padomnieks.

Turpinās smagas kaujas pret Krievijas armijas regulārajām daļām, viņš atzinis.

"Ienaidnieks bez apstājas uzbrūk un cenšas pārraut pretterorisma operācijas spēku aizsardzību."

"Ukrainas Bruņotie spēki, Iekšlietu ministrijas un Nacionālas gvardes vienības vīrišķīgi notur savu pozīciju aizsardzību un dod agresoram stingru prettriecienu. Krievijas Federācijas bruņotajiem spēkiem ir kolosāli dzīvā spēka un tehnikas zaudējumi," norādījis Škirjaks.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!