Foto: LETA

Baltijas valstu aizsardzība iebrukšanas gadījumā ir praktiski neiespējama, un Krievija ir spējīga ieņemt triju valstu teritorijas trīs stundu laikā, izdevumam "Politico" atzina laikraksta "The Economist" politiskais apskatnieks Edvards Lūkass.

Pēc viņa vārdiem, Baltijas valstis atrodas NATO priekšplānā. Apskatnieks uzskata, ka Baltijas valstis var cerēt tikai uz noturēšanu, jo Krievija ir "pārāk liela un pārāk tuvu".

"Aizstāvēt Baltijas valstis ir tas pats, kas aizstāvēt Rietumberlīni Aukstā kara laikā. Tev jābūt gatavam draudēt ar pasaules mēroga cīņu, citādi vari iet mājās," atzīmē Lūkass.

Žurnālists norāda, ka Baltijas valstīm, kurās dzīvo septiņi miljoni cilvēku, nav savu lidmašīnu un tanku, tādēļ tās kā neviena cita NATO dalībvalsts ir atkarīgas no saviem sabiedrotajiem.

Viņš uzskata, ka no militārā viedokļa Baltijas valstu teritorija ir "nakts murgs aizsargiem un sapnis agresoram". Lūkass pārliecināts, ka negaidīta iebrukuma gadījumā Baltijas valstis tiktu iekarotas trīs stundu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!