Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas valdība apsolījusi neielaist valstī skandalozo amerikāņu mācītāju Teriju Džonsu, kurš sadedzināja musulmaņu svētos rakstus – Korānu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par plāniem uzaicināt uz Vāciju mācītāju Džonsu esot izteikusies ultralabējā organizācija "Pro Deutshland". Savukārt Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien norādījusi, ka jebkurš Terija Džonsa vīzas pieprasījums tiks nekavējoties atteikts.

2011. gadā garīdzniekam jau tika atteikta iebraukšana Lielbritānijā.

Saskaņā ar izskanējušo informāciju, dažas galēji labējās organizācijas gatavojās vācu publikai nodemonstrēt skandalozo filmu "Innocence of Muslims", kura izraisīja plašus musulmaņu protestus pasaulē. Tāpat labējie aktīvisti vēlējušies uzaicināt Teriju Džonsu, lai viņš uzstātos ar runu, vēsta BBC.

Tikmēr Vācijas politiķi strīdas, vai ir jāaizliedz pret skandalozo filmu vērstās demonstrācijas.

Jau vēstīts, ka amerikāņu mācītājs Terijs Džonss, kurš 2010. gadā sadedzināja Korānu, ir izteicis atbalstu filmai "Innocence of Muslims", kuras dēļ pagājušajā nedēļā sākās plaši, galvenokārt pret ASV vēstniecībām vērsti protesti musulmaņu valstīs.

Filmā "Innocence of Muslims" aktiera attēlotais musulmaņu svētais pravietis Muhameds ir piedzēries un dzīvniecisks biseksuālis.Amatieru filma ir veidota angļu valodā, tomēr internetā ievietotais filmas fragmentu apkopojums ir dublēts Ēģiptes arābu dialektā un aizskāra daudzus cilvēkus arābu pasaulē.Aktieri, kas piedalījušies filmā, apgalvoja, ka viņi maldināti par filmas saturu un nav zinājuši, ka piedalās antiislāma filmā, kā arī viņu balsis filmas pēcapstrādē aizstātas ar citu tekstu. Filmas režisors ir Alans Robertss, kurš ir bijis režisors pornofilmām, bet filmu producējusi Kalifornijā bāzētā kristiešu bezpeļņas organizācija "Media For Christ".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!