Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas prezidenta pienākumu izpildītājs Nikolass Maduro svētdien mudināja ASV prezidentu Baraku Obamu apturēt it kā plānoto sazvērestību, kuras mērķis esot opozīcijas līdera Enrikes Kaprilesa nogalināšana.

Kapriless, kuru Ugo Čavesam izdevās sakaut prezidenta vēlēšanās oktobrī, 14.aprīlī gaidāmajās vēlēšanās kandidē pret Maduro - paša Čavesa izraudzīto mantinieku.

ASV, īstenojot sazvērestību, grib vainu par uzbrukumu uzkraut valdībai un "radīt Venecuēlā haosu", privātā telekanāla "Televen" ēterā skaidroja Maduro.

Sazvērestības izplānošanā viņš apsūdzēja ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldi, Pentagonu, kā arī bijušos ASV diplomātus Venecuēlā - Rodžeru Noriegu un Oto Reihu.

Noziedzīgajos plānos esot iesaistīti arī opozīcijas grupējumi, sacīja līdzšinējais viceprezidents, vienlaikus solot "aizsargāt visus prezidenta amata kandidātus", sevišķi jau Kaprilesu.

Tostarp pats Kapriless - Mirandas pavalsts gubernators - tviterī norādījis, ka par "visu, kas notiks", atbildīgs būs Maduro.

Diplomātiskās attiecības Vašingtonas un Karakasas starpā ir saspringtas, kopš 1999.gadā Venecuēlā pie varas nāca Čavess. Nevienai no abām valstīm otras galvaspilsētā nav vēstnieku kopš 2010.gada.

Venecuēla jau agrāk apsūdzējusi ASV, ka tās kaļ sazvērestības plānus, lai gāztu vai nogalinātu Čavesu, kā arī lai destabilizētu valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!