Foto: Publicitātes attēli

Itālijas mafijas loceklis ar aktīvu fotogrāfiju un ierakstu publicēšanu "Facebook" ļāvis izmeklētājiem noteikt viņa patieso identitāti un atrašanās vietu, ziņo "Telegraph".

Ar segvārdu Savērio Garsija Galijēro pazīstamais vīrietis regulāri publicējis fotogrāfijas, kurās redzams, kā viņš bauda saulīti jaukās pludmalēs ar ne mazāk jauku partneri.

Pārāk nepārdomātās fotogrāfijas Itālijas pilsētas Neapoles policijai devušas pietiekami daudz norāžu, lai izsecinātu, ka vīrieša patiesais vārds ir Džulio Perone, un viņš ir 65 gadus vecs noziedznieks, kurš no varasiestādēm slapstās jau gandrīz divus gadu desmitus.

Pagājušā gadsimta 80. un 90. gados Perone bija viens no nozīmīgākajiem kokaīna iepludinātājiem Vācijā, kurš sadarbojies ar ietekmīgajiem itāļu Mocarelas, Farmikolas, Polverino un Tolomeli mafiju klaniem. 1993. gada janvārī viņš ar sievu tika aizturēts, pārvedam 16 kilogramiem kokaīna, bet 1998. gadā saņēma 22 gadu cietumsodu. Tiesa, sods viņam tika piespriests aizmuguriski, jo jau 1994. gadā viņš pamanījās pazust bez vēsts.

Pirms kāda laika Itālijas tiesībsargiem izdevās noteikt bandīta atrašanās vietu, sazīmējot, ka "Facebook" aktīvais Galijēro varētu būt viņu meklētais Perone. Galijēro bijis viņa mātes meitas uzvārds, norāda policija.

Agrākais narkotiku kontrabandists jau ilgus gadus baudīja netraucētu dzīvi Meksikas Karību jūras piekrastes reģionā Tamaulipasā, kur no jauna apprecējās un audzināja bērnus.

Pagājušajā nedēļā bijušā narkotiku tirgotāja Perones laiskais dzīves posms tika pārtraukts, kad Meksikas varas iestādes viņu pēc itāļu kolēģu lūguma apcietināja. Mehiko pilsētas Interpola nodaļas darbinieki sadarbībā ar Meksikas Kriminālizmeklēšanas aģentūru mafiozo aizturēja netālu no viņa mājām.

Jau sestdien ar tiešo lidojumu viņš tika nogādāts Romā un gandrīz 19 gadus pēc soda piespriešanas beidzot aizvests uz cietumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!